• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 25 °C

Budapeşte Havaalanı'nda artan trafik büyüme getirdi

Budapeşte Havaalanı'nda artan trafik büyüme getirdi
Budapeşte Havaalanı, 2018'de 14,9 milyon yolcu rekoru kırdı ve 146.000 ton kargo taşıdı.

BUDAPEŞTE,  Budapeşte Havaalanı, 2018'de 14,9 milyon yolcu rekorunu karşıladı ve 146.000 ton kargo taşıdı. CEO Budapeşte Havaalanı Jost Lammers, “% 13,5'lik son derece sağlıklı bir yolcu trafiği artışının yanı sıra kargoda% 15'lik bir büyümeye tanık olduk - havaalanında herkes için çok büyük bir başarıya tanık olduk” diyor. “Bağlanabilirliğimizi arttırmaya kendimizi adadık ve yıl boyunca 17 yeni servis sağlayarak ağımızı genişleterek ağımızı genişlettik, terminallerimizden yaklaşık 1.8 milyon daha fazla yolcu geçti.

budapeste-havaalani,-.jpgJost Lammers, CEO Budapeşte Havaalanı: “Geçen yıl verilen yeni 10.000 metrekarelik Pier B, Schengen'e gitmeyen yerlere gelen yolcularımızın rahatını büyük ölçüde artırdı. Mevcut Terminal 2'nin yanında yepyeni bir terminal binasının tasarımı ve inşası da dahil olmak üzere, 2024 yılında 700 milyon Euro'ya kadar yeni bir dizi yatırım planlıyoruz. ”

2018'deki önemli noktalar, havaalanının Kuzey Amerika ağı Mayıs'ta bir ila dört rota arasında arttığından, transatlantik patlamayı içeriyordu. Air Canada Rouge’da kurulan Toronto servisine katılan LOT Polish Airlines, New York JFK ve Chicago O’Hare’e bağlantılar sunarken, American Airlines Philadelphia’ya bağlantı kurdu. Buna ek olarak, Stavanger, Santander, Paphos, Krakow, Amman ve Doncaster Sheffield'a ilk kez bağlantılar dahil olmak üzere 14 yeni hizmet daha vardı.

budapeste-havaalani,--001.jpg

İki yeni havayolu ortağının gelişinin yanı sıra, 2019'da daha önce açıklanan 11 yeni rota ile birlikte geniş bir büyüme yılı bekleniyor. Bu arada, artan uçuş sıklığı ile Budapeşte, mevcut başarılı rotalarda da bir büyüme yaşıyor.

Lammers, “Altyapı yatırımlarımız hem yolcu trafiğinin hem de kargo hacimlerinin artmasıyla birlikte yürüyor” dedi. “Geçen yıl verilen 10.000 metrekarelik Pier B, Schengen'e gitmeyen yerlere gelen ve gelen yolcularımızın konforunu büyük ölçüde arttırdı. Mevcut Terminal 2'nin yanında yepyeni bir terminal binasının tasarımı ve inşası da dahil olmak üzere, 2024 yılında 700 milyon Euro'ya kadar yeni bir dizi yatırım planlıyoruz. Macar ihracata yönelik ekonominin ve arkalarındaki lojistik firmalarının ihtiyaçlarına daha iyi hizmet verecek 20.000 m2'lik depo alanı olan Cargo City ”dedi.


İki yeni havayolu ortağının gelişinin yanı sıra, 2019'da daha önce açıklanan 11 yeni rota ile birlikte geniş bir büyüme yılı bekleniyor. Budapeşte Havaalanı CEO'su Jost Lammers, “Altyapı yatırımlarımız hem yolcu trafiğinin hem de kargo hacimlerinin artmasıyla birlikte yürüyor” dedi.
Budapeşte Havaalanı, yolcu konforunu artırmak için son iki yılda hem Terminal 2A hem de 2B'de bir iç iyileştirme programı başlattı. Bu yılın ilk yarısında iki yolcu güvenliği şeridi daha inşa edilecek, banyolar, salonlar ve yolcu bekleme alanları yenilenecek, büyütülecek veya kapasiteleri artırılacak.

Nitekim, son 12 yılda havalimanı ve altyapısını geliştirmek ve modernize etmek için 450 milyon Euro'dan fazla yatırım yapılmıştır. Amiral gemisi projesi, Terminal 2A ve 2B'yi modern yolcu güvenliği kontrol ve bagaj sistemleriyle birbirine bağlayan SkyCourt adında yeni bir merkezi terminal binası yapımıydı.

budapeste-havaalani,--002.jpg
Budapeşte Havaalanı, yolcu konforunu artırmak için son iki yılda hem Terminal 2A hem de 2B'de bir iç iyileştirme programı başlattı. Bu yılın ilk yarısında, iki yolcu güvenliği şeridi daha kurulacak; tuvaletler, salonlar ve yolcu bekleme alanları yenilenecek, genişletilecek veya kapasiteleri artırılacak.

Bu haber toplam 2873 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.